REN West-Brabant ideale stageplaats voor student Technische Bedrijfskunde

 

Cenk Atici doet op dit moment zijn afstudeerstage bij REN West-Brabant. De stagiair zit in het vierde jaar van de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde en hoopt met de stage de studie binnen vier jaar afgerond te kunnen hebben. Technische Bedrijfskunde is onder andere gericht op het analyseren en optimaliseren van processen. Hiervoor worden meerdere methodes toegelicht en is het belangrijk dat bedrijfsprocessen met een kritische houding benaderd worden. Efficiënt werken is een elementair punt binnen de technische bedrijfskunde en dit is wat de stagiair heeft gedreven om te kiezen voor de opleiding. De stagiair geeft aan dat hij graag nadenkt over complexe problemen en altijd wegen zoekt in eventuele verbeteringen. Cenk heeft gekozen voor de technische variant van de studie vanwege zijn interesse in de werking van machines en apparaten. Voorbeelden van deze ‘technische houding’ zijn bijvoorbeeld het repareren van de eigen telefoon of het onderhoud uitvoeren voor de auto. Dit maakte het voor Cenk ideaal om de bedrijfskundige opleiding te volgen in een technische variant.

Via het stage- en afstudeerbureau van de Avans hogeschool is de stagiair terecht gekomen bij Steven Tooten, projectleider bij REN. Tijdens de stage gaat Cenk zich focussen op de problematiek rondom een XDS-implementatie. Met behulp van XDS dienen beelden en verslagen gedeeld te worden tussen zorginstellingen. REN West-Brabant coördineert de implementatie van dergelijke XDS-koppelingen. Dit duurt op dit moment te lang in de beleving van REN en zijn partners, want het duurt namelijk ongeveer een jaar om een implementatie volledig af te ronden. REN geeft aan dat in vergelijking met soortgelijke projecten het realistisch zou zijn dat een implementatie binnen 4-6 maanden volledig is afgerond. Om dit te realiseren gaat de stagiair naar wegen zoeken om een XDS-implementatie zoveel mogelijk gestandaardiseerd te laten verlopen. Op dit moment is Cenk druk bezig om inzage te verkrijgen in de verschillende stappen van een XDS-implementatie en hoopt hij uiteindelijk te kunnen komen tot een standaard implementatiemethode, die bruikbaar is voor REN en zijn partners.

Verder geniet Cenk in zijn vrije tijd van sport (in het bijzonder voetbal en fitness). Hij gaat ook graag zwemmen met vrienden en houdt van competitieve activiteiten waaronder ook bordspellen. Hij komt zelf uit Tilburg. Vanwege zijn stage in Etten-Leur en bijbaan als klantadviseur bij de Rabobank in Best is hij dagelijks te vinden op de snelweg. Cenk hoopt na zijn stage een master te kunnen doen gericht op IT-management aan de universiteit van Tilburg. Hierna zou hij graag als IT-manager werkzaam zijn in een technisch bedrijf.

Bronvermelding

Foto Cenk Atici: Steven Tooten

Uitgelichte afbeelding: www.zorgictzorgen.nl