Landelijk Schakelpunt (LSP)

#Vinkjemee?

 

Als zorgprofessional wilt u de beste zorg aan uw patiënt verlenen. Helaas leert de praktijk ons dat het vaak voorkomt dat gegevens niet ingezien kunnen worden die wel over de patiënt beschikbaar zijn. Frustrerend! REN West-Brabant en VZVZ gaan actief aan de slag om dit probleem aan te pakken, door het gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP) te verhogen. Tussen begin mei en eind juli 2019 worden 20 huisartsen en 20 apotheken in de regio West-Brabant bezocht. Geef u hier op als u onze ondersteuning en tips wilt gebruiken. Gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat de patiënt zijn vinkje afgeeft waardoor u de beste zorg kan verlenen.

Via het LSP kunnen zorgaanbieders snel en gemakkelijk actuele medische gegevens van de patiënt inzien, zoals het medicatie-overzicht. Zo krijgen zorgaanbieders snel een betrouwbaar beeld van de actuele medische situatie van de patiënt en kunnen zij de juiste zorg geven. Steeds meer huisartsen, apotheken, huisartsenposten en ziekenhuizen maken daarom gebruik van het LSP. Zo kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen per week medische gegevens bij elkaar opvragen. Patiënten worden helaas nog te weinig geïnformeerd, waardoor het LSP niet optimaal gebruikt kan worden. Zij zouden er baat bij hebben, omdat zij op deze manier beter en sneller zorg krijgen. Ook kunnen zij hun eigen zorg in de gaten houden. Vanuit verschillende invalshoeken is het van belang de patiënt te bereiken.


Vragen of opmerkingen?

Meer weten over toestemming of de campagne? Zie www.volgjezorg.nl, VZVZ  of neem contact op via lsp@renwbr.nl

 

REN werkt in deze activiteiten samen met de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). REN is lid van de Regioraad, een adviesorgaan van het bestuur van VZVZ.

 

Bron afbeelding: Juliana Kinderziekenhuis