Update 1 mei 2020:

Per 1 mei 2020 is het niet meer mogelijk om van onderstaand tijdelijk aanbod gebruik te maken. Echter, tegen de gebruikelijke REN-voorwaarden kunt u nog steeds gebruik maken van veilig mailen, chat en videobellen, zoals dat door KPN/E-Zorg wordt aangeboden. Interesse? Neem contact op met REN.

==============

 

Naar aanleiding van vele vragen uit de markt biedt KPN/E-Zorg nu de functies Chat en Videobellen los van veilig e-mailen aan tegen nieuwe voorwaarden voor een periode van

3 maanden (anders minimaal 12 maanden). Indien de gebruiker na 3 maanden ZorgMessenger Chat en Videobellen wenst te blijven gebruiken, kan een overeenkomst voor 1 jaar worden afgesloten tegen (eveneens aantrekkelijke) REN-voorwaarden.


Aanbieding KPN/E-Zorg voor ZorgMessenger Chat en Videobellen

De kosten voor dit aanbod bedragen €2,50 per maand per account plus éénmalige kosten van €25 (bedragen excl. BTW). Bent u geïnteresseerd in dit aanbod, ga dan naar de website van REN om u in te schrijven. De afwikkeling en facturering loopt geheel via REN, op de gebruikelijke wijze.


Makkelijk te implementeren

In de regio West-Brabant ondersteunt REN al geruime tijd zorgaanbieders met een service voor veilig e-mailen. Deze service wordt uitgevoerd door KPN-dochter E-Zorg. De productnaam is ZorgMessenger. Onderdeel van deze dienst is de ZorgMessenger Chat en (optioneel) Videobellen. Naast het veilig e-mailen zijn met name deze laatste functies momenteel zeer actueel.

Zorg Messenger van KPN maakt veilig chatten mogelijk zodat zorgverleners efficiënt kunnen samenwerken. Door inzet van videobellen kunnen zorgverleners, volgens het vier-ogen-principe, op afstand met elkaar ‘meekijken’ bij het toedienen van medicatie of het beoordelen van een plekje op de huid. Ook kunnen zorgverleners met patiënten veilig chatten of beeldbellen.

 

Veilige oplossing

ZorgMessenger van KPN/E-Zorg voldoet aan geldende eisen voor veilig beeldbellen en chatten.

 

Kies regionaal zoveel mogelijk dezelfde oplossing voor beeldbellen

Patiënten hebben vaak te maken met meerdere zorgaanbieders (huisarts, thuiszorg, apotheek, bijvoorbeeld), die momenteel allemaal de patiënt op afstand willen kunnen ondersteunen. Het is voor (oudere) patiënten makkelijker als deze verschillende zorgaanbieders dezelfde oplossingen voor beeldbellen en chatten gebruiken. Bovendien kunnen de zorgaanbieders zo onderling ook makkelijker met elkaar beeldbellen en chatten.

 

Maak gebruik van de SET-subsidie

In het kader van de Stimuleringsregeling e-Health Thuis (SET) is een speciale uitbreiding voor het coronavirus ingesteld voor digitale zorg op afstand voor mensen thuis tot een maximum van

€ 50.000 per aanvraag. Dit is echt een “flits-subsidie”: aanvraag in te vullen in twee uur, geld op de rekening binnen 5 werkdagen!