ZorgMail: op een veilige manier berichten uitwisselen

 

Wat is ZorgMail:

Via ZorgMail kunnen zorgverleners op een veilige manier berichten uitwisselen, direct tussen hun systemen. Omdat ZorgMail direct gekoppeld is aan hun EPD/ECD hoeven zorgverleners hieraan minimaal tijd te besteden. De uitgewisselde informatie kan automatisch worden ingelezen in het EPD/ECD van het ontvangende systeem en wordt zo onderdeel van het dossier. Hierbij kan gedacht worden aan opname- en ontslagberichten, laboratoriumuitslagen, radiologie- en andere verslagen en recepten. In 2019 wisselden zorgverleners in West-Brabant ruim 3,2 miljoen berichten uit met ZorgMail met andere zorgverleners in de regio en daarbuiten in het hele land. ZorgMail biedt een beveiligde omgeving, waarbij de ontvanger en verzender altijd bekend zijn. Abonnees kunnen via het besloten netwerk veilig en bewaakt elektronisch gestructureerde berichten (EDIFACT of XML) versturen en ophalen.


Voor aanmeldingen/wijzigingen, service en support: zie onze contactpagina.

 

ZorgMail Chat :

Met ZorgMail Chat is het mogelijk om snel en eenvoudig contact te hebben met andere zorgprofessionals. De toepassingsmogelijkheden kunnen interessant zijn omdat het chatten over zorgconsumenten te koppelen is aan individuele en groepschats. Het exporteren naar het EPD/ECD behoort tot de mogelijkheden. ZorgMail Chat voldoet aan geldende eisen voor veilig chatten waardoor er op een veilige manier gecommuniceerd kan worden met andere ZorgMail abonnees.

Bent u praktijkhouder met een ZorgMail abonnement? Vanaf heden kunt u, zonder extra kosten, gebruik maken van ZorgMail Chat voor veilig appen. Via ZorgMailChat Web of ZorgMail Chat iOS kunt u de chat activeren.